Ισραήλ: Πότε και πού θα χτυπήσει το Τελ Αβίβ – Αυτοί είναι οι πιθανοί στόχοι

Ισραήλ: Πότε και πού θα χτυπήσει το Τελ Αβίβ – Αυτοί είναι οι πιθανοί στόχοι

Την απάντησή του στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν ετοιμάζει το Ισραήλ, καθώς το πολεμικό συμβούλιο της χώρας έχει λάβει την απόφαση να εξαπολύσει επίθεση κατά της Τεχεράνης. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπεύει να πλήξει κατευθείαν τα εδάφη του Ιράν.

Αυτό που παραμένει άγνωστο και μελετάται με κάθε λεπτομέρεια είναι ο χρόνος που θα γίνει η απάντηση του Ισραήλ. Σημειώνεται μάλιστα δεν αποκλείεται η επίθεση να γίνει ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι πιθανοί στόχοι

  • Δεξαμενές, αποθήκες καυσίμων και πετρελαίων
  • Στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εργοστάσια κατασκευής drone, αποθήκες όπλων
  • Πυρηνικές εγκαταστάσεις
  • Ανώτερα στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης
  • Πλήγμα σε ιρανικές εγκαταστάσεις σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής

Νέο πολεμικό συμβούλιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένεται να γίνει και τέταρτο πολεμικό συμβούλιο από την ημέρα της επίθεσης του Ιράν, ενώ παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και η διπλωματία, καθώς η εξίσωση για την ανταπόδοση του χτυπήματος είναι δύσκολη διότι το Ισραήλ θέλει να διατηρήσει τις συμμαχίες που έχει στην ευρύτερη περιοχή και παράλληλα να υπάρχει συνεννόηση με τις ΗΠΑ.

ΗΠΑ: «Πάντα έτοιμοι για το Ισραήλ»

Οι ΗΠΑ κάνουν για άλλη μια φορά σαφή τη στάση τους και διακηρύσσουν ότι η υποστήριξη προς το Ισραήλ είναι δεδομένη. Σε απάντηση του υποστράτηγου Πάτρικ Ράιντερ, εκπροσώπου του αμερικανικού Πενταγώνου, στο CNNTurk, ήρθε να ξεκαθαρίσει ότι ακόμα και η πιθανότητα μιας νέας επίθεσης από το Ιράν προς το Ισραήλ θα βρει τις ΗΠΑ έτοιμες για απάντηση.

«Δεν θέλουμε να κλιμακωθεί η ένταση, αλλά εάν το Ιράν προβεί σε άλλη επίθεση, οι ΗΠΑ θα σταθούν αρωγοί στο Ισραήλ», δήλωσε ο Ράιντερ.

Ο Ράιντερ αναφέρθηκε στην τελευταία επίθεση του Ιράν, χαρακτηρίζοντας την ως ανεπίτρεπτη και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να απαντήσουν σε περαιτέρω ενέργειες.

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε εκ μέρους της ισραηλινής κυβέρνησης, αλλά δεν θα διστάσουμε να προστατεύσουμε το Ισραήλ, αν το Ιράν ανταπαντήσει», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο οι αποφάσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου δεσμεύουν τις ΗΠΑ, ο Ράιντερ απάντησε ότι, παρά τη στενή συνεργασία, η πολιτική των ΗΠΑ είναι αυτόνομη και ξεκάθαρη.

«Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους τους. Ωστόσο, η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη. Θα υποστηρίζουμε πάντα την άμυνα του Ισραήλ με κάθε τρόπο», κατέληξε.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved