Ο Ποντένσε είχε κέφια και ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα την Λαμία

Ο Ποντένσε είχε κέφια και ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα την Λαμία

Mετά την ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες σήμερα το απόγευμα στο «Καραϊσκάκης», επικρατώντας άνετα επί της Λαμίας με 4-1 και έχοντας ως κορυφαίο τον Ντάνιελ Ποντένσε στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των play off.

Ο Ολυμπιακός ψαχνόταν στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, καθώς αν και ήταν ανώτερος, δεν μπορούσε να δημιουργήσει καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Από το 20′ κι έπειτα, ανέβασε την απόδοσή του και στο 24′ άνοιξε το σκορ. Ο Ποντένσε έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Τσικίνιο την έστειλε στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν και δεύτερο γκολ, «καθαρίζοντας» το ματς. Ο Έσε έκλεψε την μπάλα ψηλά, πάσαρε στον Ναβάρο και ο Ισπανός επιθετικός νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-0. Ο Έσε και ο Ποντένσε σε δύο στιγμές δεν κατάφεραν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ ακόμη πιο ψηλά πριν την ανάπαυλα για το ημίχρονο.

Κάτι που έγινε στο 52′, όταν μετά από κεφαλιά του Τζανετόπουλου, ο Ποντένσε μπήκε στην πορεία της μπάλας, πρόλαβε τον Κοσέλεφ έγραψε το 3-0. Μάλιστα στο 55′ ο Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για το τέταρτο «ερυθρόλευκο» τέρμα.

Η Λαμία που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο από την κυριαρχία του Ολυμπιακού, κατάφερε στο 64′ να μειώσει, όταν από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Λέικ, ο Τόσιτς έκανε το 3-1. Στο 77′, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του αποτελέσματος αλλά ο Τσιλούλης αστόχησε στο τετ α τετ με τον Πασχαλάκη.

Το… κερασάκι στη τούρτα για τους γηπεδούχους το έβαλε ο Αλεξανδρόπουλος στο 93′ διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 σε κενή εστία.

Κάπως έτσι, στο ρελαντί ο Ολυμπιακός έφτασε στο «τρίποντο» και στρέφει το βλέμμα του στον μεγάλο, πρώτο ημιτελικό με την Άστον Βίλα στο Λονδίνο την ερχόμενη Πέμπτη.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved