Τα ασύλληπτα βίντεο από την καταιγίδα που «βύθισε» το Ντουμπάι -Αεροδρόμιο-λιμνοθάλασσα και πλημμυρισμένα αμάξια

Τα ασύλληπτα βίντεο από την καταιγίδα που «βύθισε» το Ντουμπάι -Αεροδρόμιο-λιμνοθάλασσα και πλημμυρισμένα αμάξια

Οι εικόνες που έρχονται από το αραβικό εμιράτο είναι πραγματικά πρωτόγνωρες. Χαρακτηριστικότερα όλων τα πλάνα από το αεροδρόμιο που μετατράπηκε σε θάλασσα. Οι εικόνες με τα αεροπλάνα να μοιάζουν να έχουν σταθμεύσει και να κινούνται σε μια λιμνοθάλασσα είναι πραγματικά απίστευτες.

Απίστευτες και οι εικόνες από τους πλημμυρισμένους δρόμους με τα αυτοκίνητα να έχουν βυθιστεί στο νερό και το εμιράτο της χλιδής να έχει βυθιστεί στο απόλυτο χάος.

Συγκλονιστικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πώς τα αυτοκίνητα γέμισαν με νερό, αναγκάζοντας εκατοντάδες οδηγούς να τα εγκαταλείψουν και να κολυμπήσουν για να σωθούν. Ορισμένα αυτοκίνητα ήταν εντελώς βυθισμένα, με την οροφής τους να μετά βίας να διακρίνεται έξω από το νερό.

Κάποιοι οδηγοί με πολυτελή αυτοκίνητα καυχήθηκαν ότι «έπλεαν» στο νερό- αλλά οι περισσότεροι είδαν τα οχήματά τους να ακινητοποιούνται καθώς κόλλησαν στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Το νερό της βροχής πλημμύρισε επίσης σπίτια, αλλά και το αεροδρόμιο, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο. Χθες το αεροδρόμιο έκλεισε για σχεδόν μία ώρα χθες και αν και άνοιξε γρήγορα ξανά, το πρόγραμμα πτήσεων περιήλθε σε χάος.

Σε ανακοίνωση που κοινοποίησαν οι φορείς εκμετάλλευσης του αεροδρομίου του Ντουμπάι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται: «Σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ έρθετε στο αεροδρόμιο, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Οι πτήσεις συνεχίζουν να καθυστερούν και να εκτρέπονται. Παρακαλείστε να ελέγξετε την κατάσταση της πτήσης σας απευθείας με την αεροπορική σας εταιρεία. Εργαζόμαστε σκληρά για να αποκαταστήσουμε τις λειτουργίες το συντομότερο δυνατό σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Οι βροχές ξεκίνησαν αργά τη Δευτέρα.Οι καταιγίδες εντάθηκαν γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα την Τρίτη και συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ρίχνοντας περισσότερη βροχή και χαλάζι στην πλημμυρισμένη πόλη.

Από νωρίς σήμερα το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καθαρισμού του αεροδρομίου ενώ οι αρχές έστειλαν βυτιοφόρα στους δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους για να αντλήσουν το νερό.

Στο Ras al-Khaimah, το βορειότερο εμιράτο της χώρας, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας 70χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν το όχημά του παρασύρθηκε από τα νερά της πλημμύρας.

Οι αρχές έκλεισαν τα σχολεία και ζητήθηκε να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα τηλεργασίας για τους εργαζομένους καθώς η πόλη προσπαθεί να επιστρέψει στους ρυθμούς της.

Αλλά με αυτοκίνητα Tesla, έγραψαν στο Twitter, για να επαινέσουν τον Ελον Μασκ, καθώς είχαν «την καλύτερη εμπειρία με το μοντέλο Tesla Y», καθώς «επέπλεαν» στους πλημμυρισμένους δρόμους, ενώ «κάθε άλλο αυτοκίνητο έχει κολλήσει».

Εκατοντάδες κτίρια και καταστήματα καταστράφηκαν, καθώς οι μεγάλες μάζες νερού έσπασαν τα παράθυρα.

Οι ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν στην περιοχή μέχρι και σήμερα, δήλωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο των ΗΑΕ, αν και το μεγαλύτερο μέρος της βροχής φαίνεται να έχει μετακινηθεί προς τα ανατολικά. Επίσης τα νερά από τις πλημμύρες έπεφταν σαν καταρράκτες μέσα σε πολυτελή υπόγεια εμπορικών κέντρων, ενώ αγοραστές με ρούχα επώνυμων σχεδιαστών στα χέρια περπατούσαν μέσα στο νερό.

Την ίδια ώρα ισχυροί άνεμοι σήκωσαν έπιπλα από τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών, ενώ ο μαύρος ουρανός φωτιζόταν από αστραπές κάθε λίγα δευτερόλεπτα.

Πλάνα από την Τρίτη έδειξαν επίσης νερό να σπάει το ταβάνι ενός καταστήματος. Τα προϊόντα εκτοξεύονταν στο δάπεδο καθώς το νερό έπεφτε από το ταβάνι, ενώ οι πελάτες και εργαζόμενοι ήταν ανήμποροι να κάνουν το παραμικρό.

Η βροχή δεν είναι συνηθισμένη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά εμφανίζεται περιοδικά κατά τους ψυχρότερους χειμερινούς μήνες.

Πολλοί δρόμοι δεν διαθέτουν συστήματα αποστράγγισης για τη διαχείριση των πλημμυρών.

Η αστυνομία και ο στρατός εστάλησαν για να βοηθήσουν στην εκκένωση των πολιτών στην επαρχία Ash Sharqiyah North που επλήγη περισσότερο, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Βροχή έπεσε επίσης στο Μπαχρέιν, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Στο γειτονικό Ομάν, ένα σουλτανάτο που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Αραβικής Χερσονήσου, τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται περίπου 10 μαθητές.

To time-lapse βίντεο της καταιγίδας που σάρωσε το Ντουμπάι

Οι φωτό και τα βίντεο από τις απίστευτες πλημμύρες στο Ντουμπάι

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved