Ciolacu, despre vizita în SUA: A setat premisele ca România să fie hub de investiţii şi suport logistic pentru mari proiecte americane

Ciolacu, despre vizita în SUA: A setat premisele ca România să fie hub de investiţii şi suport logistic pentru mari proiecte americane

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, despre vizita desfăşurată în SUA, că a fost una “extrem de importantă”, deoarece s-au setat premisele pentru ca România să devină un hub de investiţii şi suport logistic pentru marile proiecte americane din această regiune a Europei.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în şedinţa Executivului că “vizita desfăşurată în Statele Unite ale Americii a fost una extrem de importantă deoarece au reuşit să seteze premisele pentru ca România să devină un hub de investiţii şi suport logistic pentru marile proiecte americane din această regiune a Europei”.

“Există potenţial major pentru investiţii americane în domenii precum energia şi tehnologiile digitale, iar interesul strategic al SUA faţă de zona Mării Negre înseamnă şi o şansă enormă de dezvoltare pentru Portul Constanţa. Avem acum datoria să concretizăm aceste oportunităţi fără precedent”, a spus şeful Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu s-a aflat timp de şase zile într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii – la Washington D.C. şi New York – împreună cu o delegaţie guvernamentală din care au făcut parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Radu Oprea, ministrul Economiei.

Ciolacu s-a întâlnit cu secretarul de stat american Antony Blinken şi a avut întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin, şi cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm. De asemenea, premierul a avut întrevederi cu mai mulţi înalţi oficiali americani, la Departamentul de Stat al SUA, şi cu Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu Dennis Frances, preşedintele Adunării Generale ONU.

 

Ciolacu, despre vizita în SUA: A setat premisele ca România să devină hub de investiţii şi suport logistic pentru mari proiecte americane

Editor : G.M.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved