Χανιά: Στο νοσοκομείο ηλικιωμένος μετά από φωτιά – Στάχτη 16 στρέμματα δίπλα σε ξενοδοχείο

Χανιά: Στο νοσοκομείο ηλικιωμένος μετά από φωτιά – Στάχτη 16 στρέμματα δίπλα σε ξενοδοχείο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων από σειρά περιστατικών πυρκαγιάς σε κατοικίες, αγρούς αλλά και δίπλα σε ξενοδοχείο.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας, ξέσπασε πυρκαγιά δίπλα από κατοικία στην Καληδωνία, με αποτέλεσμα να απειληθεί το σπίτι, το οποίο γέμισε καπνούς.

Απεγκλωβίστηκε 85χρονος

Οι πυροσβέστες εντόπισαν και απομάκρυναν τον 85χρονο ένοικο του σπιτιού, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων, αφού είχε εισπνεύσει καπνούς.

Δίπλα σε ξενοδοχείο

Νωρίτερα, δίπλα σε ξενοδοχείο στον Σκουτελώνα, ξέσπασε φωτιά σε παρακείμενες καλαμιές, με αποτέλεσμα να καούν 16 – 17 στρέμματα. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα 7 οχήματα και δύο βοηθητικά με 9 πυροσβέστες, οι οποίοι φρόντισαν για την κατάσβεση της φωτιάς πριν πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένων και των ισχυρών νοτιάδων που έπνεαν στην περιοχή.

Τέλος, η πυροσβεστική κλήθηκε να συνδράμει σε ένα ακόμα περιστατικό που προκλήθηκε από ελεγχόμενη καύση στις Λουσακιές. Η φωτιά ωστόσο τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, από τον ιδιοκτήτη του αγροτοτεμαχίου.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved