Μπόλονι: Το μόνο που μπορώ ν’ αλλάξω μέχρι το ματς με το Βόλο είναι η αυτοπεποίθηση

Μπόλονι: Το μόνο που μπορώ ν’ αλλάξω μέχρι το ματς με το Βόλο είναι η αυτοπεποίθηση

Στις παρθενικές του δηλώσεις στην κάμερα της «NOVA» ενόψει του, πρώτου αγώνα που θα κάτσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, με το Βόλο προέβη ο Λάζλο Μπόλονι.

Ο Ρουμάνος πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ (2011-12), αφού εκτίμησε ότι το ρόστερ που έχει στη διάθεση του είναι ποιοτικό, τόνισε πως σε τόσες λίγες μέρες που δουλεύει μαζί του το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η αυτοπεποίθηση της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του 67χρονου που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο άλλης μεταγραφής:

Πως είναι οι πρώτες ημέρες σας στην ομάδα;

«Πολύ δύσκολες, λαμβάνω πληροφορίες από παντού. Όλοι με φωνάζουν μίστερ από εδώ μίστερ από εκεί, δεν ξέρω που να γυρίσω το κεφάλι μου. Προσπάθησα να επικεντρωθώ στις τρεις προπονήσεις. Κατά την διάρκεια των προπονήσεων οι παίκτες απάντησαν με μεγάλη όρεξη και σεβασμό και σε αυτά που είχαν ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη τεχνική ομάδα και σε αυτά που θέλω εγώ. Στόχος μας και σκοπός μας είναι να τα ταιριάξουμε όλα για να βρούμε την καλύτερη δομή για να προχωρήσουμε».

– Η ομάδα φαινόταν σαν παρατημένο κτίριο, τι κατάσταση βρήκατε στον Παναθηναϊκό;

«Θα σας πω τι αισθάνθηκα εδώ και τρεις – τέσσερις μέρες. Όταν κοιτάζω γύρω μου και ακούω τα διαφορετικά συναισθήματα και όταν βλέπω την οργάνωση σε όλες τις λεπτομέρειες, αυτό το λέω και εκτός του στενού περιθωρίου της ομάδας, αλλά ακόμη και στο ξενοδοχείο που μένω και βγαίνω μια βόλτα και συναντώ διάφορους ανθρώπους που θέλουν να βγουν φωτογραφία με μένα, αυτό αποδεικνύει την καλοσύνη της Ελλάδος και την κουλτούρα. Αυτό είναι κάτι που σέβομαι. Όλες αυτές οι ενδείξεις και όλη αυτή η κατάσταση με ωθεί στο να κάνω τα πράγματα με επιτακτικό τρόπο έτσι όπως πρέπει. Αποτελεί μια επιταγή και αυτό θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο. Αντανακλά σε όλους μας αυτό».

– Ένας προπονητής με την εμπειρία σας τι προλαβαίνει ν΄αλλάξει ενόψει Βόλου;

«Το μόνο που άλλαξα είναι τα παπούτσια μου (σ.σ. γέλια). Μέσα σε τρεις μέρες αυτό που θα κοιτάξω για ν΄αλλάξω και θα μπορέσω είναι να βγάλω αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών γιατί ποιότητα υπάρχει. Το θέμα είναι τα αποτελέσματα εξαρτάται από τη φυσική κατάσταση των παικτών, ποιοι είναι διαθέσιμοι για να μπορέσουν να παίξουν αλλά και στην τύχη αναμφισβήτητα. Ψάχνουμε λύσεις για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Βόλος είναι μια ομάδα με ώριμους και έμπειρους παίκτες που θα κοιτάξει να κάνει τη ζημιά κάθε στιγμή. Στον Παναθηναϊκό υπάρχει μια κατάσταση όχι μεγάλης σιγουριάς αν θέλετε. Αλλά εγώ εγώ θέλω να βγάλω την έλλειψη της αμφισβήτησης και από την άλλη θα δούμε τα θετικά».

– Σας αρκεί το Σάββατο μια νίκη με μισό μηδέν;

«Δεν έχω ένα… καμτσίκι για να σας χτυπήσω (σ.σ. γέλια). Ξέρω ότι πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και είμαι ταπεινός. Προσέχω και τον αντίπαλο βεβαίως ταυτόχρονα είμαι και φιλόδοξος. Δεν σκέφτηκα τα πολλά γκολ απέναντι στο μηδέν. Εγώ μιλάω και σκέφτομαι μια καλή εμφάνιση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που μας φέρνει και το καλό αποτέλεσμα. Και γι’ αυτό θα κάνω τα πάντα».

– Υπάρχουν και αγωνιστικά προβλήματα, πολλές απουσίες, σας προβληματίζουν;

«Είναι ένα πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί παίκτες με μικρότερους ή μεγαλύτερους μυϊκούς τραυματισμούς. Κοιτάμε να γίνουν καλά γρήγορα, σκεφτόμαστε το πρόγραμμά του αλλά και την θεραπεία τους, τις προπονήσεις τους. Μια ομάδα δεν μπορεί να στηρίζεται σε ένα ή σε δύο παίκτες. Υπάρχει μια ομάδα και η προτεραιότητα είναι για όλη την ομάδα συνολικά. Αν αυτή η ομάδα είναι ενωμένη, είναι συμπαγής, τότε μπορούμε να μετακινήσουμε και βουνά».

– Έχει κλείσει το θέμα του συνεργάτη που θέλετε να φέρετε;

«Υπάρχει κάπου σε ένα αεροπλάνο ένας βοηθός που θα έρθει. Θα ήθελα να σας τονίσω πως κανείς δεν έρχεται για να κάνει θαύματα. Ήρθαμε να ιδρώσουμε για να βοηθήσουμε την ομάδα για να επιστρέψει το χαμόγελο! Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι γεμάτος εμπόδια που πρέπει να προσπεράσουμε».

– Αύριο τελειώνουν οι μεταγραφές να υποθέσουμε ότι θα γίνει κάτι;

«Το θέμα των μεταγραφών παικτών δεν μπορώ να αναφερθώ αυτή τη στιγμή».

CosmoNews

Comments are closed.