Έφοδος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στο υπουργείο Εσωτερικών για τα email Ασημακοπούλου

Έφοδος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στο υπουργείο Εσωτερικών για τα email Ασημακοπούλου

Στο υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη (21/3) κλιμάκιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με τα email της υπόθεσης Ασημακοπούλου.

Για περισσόρες από τέσσερις ώρες, το κλιμάκιο έκανε «φύλλο και φτερό» τα αρχεία στη Διεύθυνση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών για να βρει πώς, πότε και από πού διέρρευσε η λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων εξωτερικού, τα οποία στο τέλος έφτασαν στα χέρια της Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της διαρροής των email αποδήμων, που οδήγησαν και στις απομακρύνσεις στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Νέα Δημοκρατία, δεκάδες είναι οι αγωγές των αποδήμων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Κεραμέως: «Δεν έχω σχέση με τα email της Ασημακοπούλου»

Το ζήτημα με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο, ξεκαθάρισε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι θέλει να υπονομεύσει τη νέα αυτή εκλογική πρακτική.

Η υπουργός ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι οι καταγγέλλοντες που έλαβαν το email από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου λένε ότι είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις εκλογές του 2023. Ο κατάλογος της επιστολικής ψήφου είναι διαφορετικός και πρέπει να ξαναγραφτεί και τώρα είναι σε εξέλιξη οι εγγραφές, πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί δικής της ευθύνης, η κα Κεραμέως απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό αυτό και ανέφερε ότι ο έλεγχος του Υπουργείου Εσωτερικών συνεχίζεται και αφορά ευρύτερα την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών.

Απαντώντας για το αν το ζήτημα της επιστολικής ψήφου σχετίζεται με την υπόθεση της κας Ασημακοπούλου, η υπουργός τόνισε ότι «η αντιπολίτευση θέλει να υπονομεύσει την επιστολική ψήφο, η οποία δεν έχει καμία σχέση. Οι καταγγέλλοντες λένε ότι είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις εκλογές του 2023 και λάβαμε ένα email από την κα Ασημακοπούλου. Σε κάθε περίπτωση είναι σε εξέλιξη η έρευνα, όπως και η έρευνα της εισαγγελίας».

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved