Οργή στη Νίσυρο: Απειλείται με απέλαση γονέας που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του

Οργή στη Νίσυρο: Απειλείται με απέλαση γονέας που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του

Στην αδιανόητη καταγγελία ότι ένας γονέας (μετανάστης) που κατήγγειλε στην Αστυνομία την σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου παιδιού του από άλλο κάτοικο του νησιού, συνελήφθη και κινδυνεύει με απέλαση καθώς δεν έχει τα νόμιμα έγγραφα, προχώρησαν οι κάτοικοι και φορείς του νησιού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον vimatisko.gr πραγματοποίησαν την Τρίτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΑΤ Νισύρου ζητούν «την απόλυτη προστασία κάθε μητέρας /πατέρα που δε φοβάται να απευθυνθεί στις αρχές προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του/της, τα παιδιά όλων μας».

«Ο (…) κάτοικος του νησιού μας, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Μάλιστα, μάθαμε ότι κινδυνεύει με άμεση απέλαση», σημειώνουν οι κάτοικοι της Νισύρου σημειώνοντας μάλιστα ότι «ο φερόμενος ως θύτης» έφυγε από το νησί ανενόχλητος.

Επιπλέον οι κάτοικοι της Νισύρου χαρακτηρίζοντας τη δίωξη του «εκδικητική και καταχρηστική» ζητούν «δικαιοσύνη και την άμεση επιστροφή του πατέρα κοντά στην οικογένειά του, που δοκιμάζεται».

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων της Νισύρου:

«Σήμερα, 16 Απριλίου 2024, έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου συγκεντρωθήκαμε ανήσυχοι κι εξοργισμένοι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Συγκεκριμένα ο (…) κάτοικος του νησιού μας, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Μάλιστα, μάθαμε ότι κινδυνεύει με άμεση απέλαση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόλυτη προστασία κάθε μητέρας /πατέρα που ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ να απευθυνθεί στις αρχές προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του/της, τα παιδιά όλων μας!

Για το νησί και την κοινωνία μας είναι ένα ζήτημα ηθικής αρχής και όχι νομικής τάξης. Ζητάμε ο πατέρας που προέβη στην καταγγελία να δεχτεί προστασία καθώς αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνία μας, που μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους /ες να μιλήσουν.

Σας καλούμε να αναλογιστείτε τις τρομερές συνέπειες που έχει ήδη η κράτηση του πατέρα στον ψυχισμό του ανήλικου παιδιού του και το άγχος που επικρέμεται στην οικογένεια με την ενδεχόμενη απέλασή του.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη δίωξη εκδικητική και καταχρηστική. Η διεύθυνση του στο νησί μας είναι γνωστή, έχει οικογένεια και δεν θα φύγει ανενόχλητος όπως έκανε ο φερόμενος ως θύτης.

Ζητάμε δικαιοσύνη και την άμεση επιστροφή του πατέρα κοντά στην οικογένειά του, που δοκιμάζεται».

Δείτε επίσης: Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Η μήνυση Πολάκη κατά ΕΟΔΥ και Γεωργιάδη για κακουργήματα σχετικά με την «επιχείρηση συγκάλυψης»

Έγκλημα Τέμπη: Προσφυγή συγγενών κατά της εισαγγελικής διάταξης που αθωώνει Τριαντόπουλο

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Το ΥΠΕΣ παραδέχεται εγγράφως παρανομία – Η ανακοίνωση δικηγόρου αποδήμων

ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο Ασημακοπούλου: «Εκτεθειμένη και υπόλογη η κυβέρνηση μετά την παραδοχή του υπουργείου πως παρανόμησε»

Μελέτη και Αυτιάς: Από το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» στο… «σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες»

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved