Ανησυχία και προβληματισμό στο ΝΑΤΟ: Τα νούμερα «δεν βγαίνουν» – 700.000 Ρώσοι στρατιώτες σε «αναμονή» για την έναρξη της κύριας επίθεσης!

Ανησυχία και προβληματισμό στο ΝΑΤΟ: Τα νούμερα «δεν βγαίνουν» – 700.000 Ρώσοι στρατιώτες σε «αναμονή» για την έναρξη της κύριας επίθεσης!

Ανησυχία και προβληματισμό στην διοίκηση του ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ουκρανία προκάλεσε η σοβαρή αποκάλυψη του Β.Πούτιν πως 700.000 Ρώσοι στρατιώτες συμμετέχουν(;) στις επιχειρήσεις.

Η τελευταία ενημέρωση των Ουκρανών- και κατ’ επέκταση των ΗΠΑ-Βρετανίας – έκανε λόγο για 550.000 Ρώσους στρατιώτες. Η απόκλιση είναι μεγάλη ακόμη και από την προηγούμενη αναφορά του ρωσικού ΥΠΑΜ η οποία έκανε λόγο για 617.00 Ρώσους στρατιώτες.

Αν η Ρωσία κατάφερε να κινητοποιήσει 100.000 στρατιώτες χωρίς – και αυτό είναι το μείζον θέμα- επιστράτευση, τότε το πρόβλημα είναι τεράστιο για την Ουκρανία. Τα νούμερα δεν βγαίνουν με βάση και τις απώλειες της. Η καταστροφή της είναι 100% δεδομένη εκτός και αν εμπλακεί πολύ ενεργά το ΝΑΤΟ.

Επίσης, ένα ακόμη μείζον θέμα, είναι γιατί το ρωσικό ΥΠΑΜ δεν χρησιμοποιεί στις επιχειρήσεις τους 700.000 στρατιώτες αλλά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος τους. Γιατί στα πολεμικά μέτωπα είναι φανερό πως επιχειρούν μικρές ομάδες ενώ κάποια μέτωπα “παγώνουν” για άγνωστο λόγο για αρκετό καιρό.

Η κύρια ρωσική επίθεση δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και αυτό έχει γίνει αντιληπτό στο Κίεβο. Ο στόχος πρέπει να είναι μεγάλος και όχι απλά το Ντονμπάς για να μην τους έχει χρησιμοποιήσει ακόμη η Μόσχα.

Κίεβο; Χάρκοβο; Μάλλον θα μάθουμε σύντομα…

Β.Πούτιν: Επί ποδός πολέμου Ρώσοι 700.000 στρατιώτες 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε ότι σχεδόν 700.000 στρατιώτες συμμετέχουν επί του παρόντος στην επίθεση στην Ουκρανία.

“Έχουμε σχεδόν 700.000 στρατιώτες στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”, δήλωσε ο Πούτιν, χρησιμοποιώντας τον επίσημο όρο για τη στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε τον Φεβρουάριο του 2022, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνάντησης με παρασημοφορημένους στρατιώτες.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι 617.000 άνδρες συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μεσούσης της επίθεσης που διεξάγει η Ρωσία από τον Μάιο στην περιοχή του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Οι προβλέψεις της Ουκρανίας ήταν για 550.000 Ρώσους στρατιώτες

Πριν λίγες ημέρες, η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε μια ομάδα ρεκόρ(!) – όπως τη χαρακτήρισε- των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων .

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού ΥΠΑΜ, έως και 550.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται κατά μήκος της πρώτης γραμμής της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Η έκθεση πληροφοριών ανέφερε ότι τον Φεβρουάριο του 2022, μόνο 180.000 στρατιωτικό προσωπικό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εισήλθαν στην Ουκρανία. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, το μέγεθος του ρωσικού Στρατού υπολογιζόταν σε 400.000 στρατιώτες.

Εκτός από το προσωπικό, έχει αυξηθεί ο αριθμός των τεθωρακισμένων οχημάτων κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων με τις περιοχές Belgorod, Kursk και Bryansk και στο έδαφος του Ντονμπάς-Ζαπορίζια, Χερσώνα..

150.000 στρατιώτες είχε ζητήσει άμεσα το Κίεβο

Με βάση τον υπολογισμό των 550.000 Ρώσων στρατιωτών, το Κίεβο είχε ζητήσει από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να ετοιμάσουν μια δύναμη 150.000 Ουκρανών στρατιωτών «το συντομότερο δυνατό».

Το Κίεβο σχεδίαζε να κινητοποιήσει τουλάχιστον 150.000 Ουκρανούς στο πρώτο στάδιο. Αυτός είναι ακριβώς ο αριθμός που σχεδίαζαν να εκπαιδεύσουν οι χώρες του ΝΑΤΟ για να αποκρούσουν την καλοκαιρινή επίθεση της Ρωσίας.

Το πόσο θα διαρκέσει η εκπαίδευση και αν τα ρωσικά στρατεύματα σκοπεύουν να περιμένουν μέχρι το τέλος της εκπαίδευσης των Ουκρανών, είναι δύο πολύ σοβαρά ζητήματα.

Ο αριθμός δεν βγήκε τυχαία, αυτά είναι ακριβώς τα δεδομένα που είχε στείλει το Κίεβο στο ΝΑΤΟ απαιτώντας προετοιμασίες «το συντομότερο δυνατό».  Για να βγει το νούμερο αυτό, ο Ζελένσκι πέρασε νέο νόμο για την επιστράτευση και μείωσε την ηλικία από τα 27 στα 25 έτη.

Η μείωση του ορίου ηλικίας θα μπορούσε να οδηγήσει 100.000 Ουκρανούς στον Στρατό.

Σε δεύτερη φάση το Κίεβο χρειάζεται επιπλέον 150.000 Ουκρανούς στρατιώτες.

“Είναι απαραίτητο να στείλουμε τουλάχιστον 300.000 στρατιώτες στο μέτωπο αμέσως για να σταματήσει η προέλαση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων” ανέφεραν οι Ουκρανικές στρατιωτικές αρχές στον Ζελένσκι.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συγκροτεί από το φθινόπωρο 10 νέες ταξιαρχίες. Πέντε από αυτές είναι σχεδόν έτοιμες να σταλούν στο μέτωπο, άλλες πέντε αντιμετωπίζουν προβλήματα με εξοπλισμό, όπλα και προσωπικό.

Το Κίεβο θα ρίξει αυτούς τους 50.000 στρατιώτες στη μάχη στο εγγύς μέλλον, καθώς οι απώλειες υπερβαίνουν ήδη τους αριθμούς που στέλνονται στο μέτωπο.

Βγαίνουν αυτά τα νούμερα; Φυσικά όχι. Ούτε οι 300.000 επαρκούν.

Όλα οδηγούν στην αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων…

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved