Ανάλυση Politico για την επόμενη ημέρα στις ΗΠΑ: Η υψωμένη γροθιά του Τραμπ θα γράψει ιστορία και θα καθορίσει την υποψηφιότητά του

Ανάλυση Politico για την επόμενη ημέρα στις ΗΠΑ: Η υψωμένη γροθιά του Τραμπ θα γράψει ιστορία και θα καθορίσει την υποψηφιότητά του

Σε ένα κλίμα πόλωσης και διχασμού, στην πορεία προς τις αμερικανικές εκλογές, η απόπειρα κατά του Τραμπ κάνει ακόμα πιο ασταθές το πολιτικό σκηνικό. H ιστοσελίδα Politico κάνει τη δική της ανάλυση για το πρόκειται να σηματοδοτήσει το συμβάν του Σαββάτου.

H απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξόργισε, σόκαρε αλλά και ενθάρρυνε τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τη γροθιά που ύψωσε ο Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς, μια κίνηση που αντίθετα πάγωσε τους Δημοκρατικούς οι οποίοι ήταν ήδη νευρικοί για την απειλή πολιτικής βίας και τις μειωμένες προοπτικές τους στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές.

Μέσα σε λίγα λεπτά η οργή των Ρεπουμπλικανών για τον πυροβολισμό μετατράπηκε σε θαυμασμό για την άμεση απάντηση του Τραμπ και στη συνέχεια σε αγαλλίαση που δεν έγινε αιτία να τραυματιστεί σοβαρά. Ωρες αργότερα, και χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητα του νεκρού δράστη, οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούσαν ανοιχτά τους πολιτικούς τους αντιπάλους για το περιστατικό. «Δεν θα ανεχτούμε αυτή την επίθεση από τα αριστερά», είπε ο βουλευτής Μάικ Κέλι, ο οποίος ήταν παρών στη συγκέντρωση.

Ο γερουσιαστής Tζ. Ντ. Βανς και ένας από τους πιθανούς υποψηφίους του Τραμπ, υποστήριξε ότι «η κεντρική προεκλογική εκστρατεία Μπάιντεν στηρίζεται στην στρατηγική ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας αυταρχικός φασίστας και πρέπει να σταματήσει με κάθε κόστος», για να προσθέσει ότι: «Αυτή η ρητορική οδήγησε απευθείας στην απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Τραμπ».

Ακόμη και τα παιδιά του Τραμπ απάντησαν αμέσως στην παραλίγο δολοφονία του πατέρα τους με μια αίσθηση θριάμβου και όχι σοκ. «Δεν θα σταματήσει ποτέ να παλεύει για να σώσει την Αμερική», δημοσίευσε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στο Διαδίκτυο, με μια φωτογραφία του πατέρα του, υψωμένη γροθιά, πρόσωπο ματωμένο και περικυκλωμένο από τη Μυστική Υπηρεσία, μια αμερικανική σημαία στο φόντο.

Άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των εν ενεργεία μελών του Κογκρέσου, έσπευσαν να δημοσιεύσουν τις ίδιες ή παρόμοιες φωτογραφίες.

Οι υποστηρικτές του αισθάνονται ότι ο Τραμπ έχει κυνηγηθεί από την κυβέρνηση με τρόπο που αρμόζει σε έναν εξόριστο ηγέτη της αντιπολίτευσης και ότι, όπως είπε ο Βανς, αυτό ήταν το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της υποχώρησης της Αμερικής στις τακτικές του Τρίτου Κόσμου.

Μπορεί να ήταν σοκαριστικές οι στιγμές των πυροβολισμών, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι έσπευσαν να δημοσιεύσουν γρήγορα τις φωτογραφίες του αιματοβαμμένου Τραμπ καθώς σκέφτηκαν ότι θα αποδειχθούν πολιτικά ισχυρές.

Στις προεκλογικές εκστρατείες, ο συμβολισμός είναι συχνά πιο σημαντικός από την ουσία και η εικόνα με την υψωμένη γροθιά του Τραμπ να συσπειρώνει το πλήθος πιθανότατα θα είναι η κεντρική εικόνα αυτών των εκλογών και ίσως ολόκληρης της πολιτικής του καριέρας.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved