Αλέξης Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης «μυρίζει εκλογές», η κοινωνία μυρίζει ελπίδα για αλλαγή

Αλέξης Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης «μυρίζει εκλογές», η κοινωνία μυρίζει ελπίδα για αλλαγή

Σφοδρή επίθεση στο κυβερνών κόμμα και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της σημερινής κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού με αντικείμενο την εκλογική ετοιμότητα του κόμματος.

Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού από την Καλλιθέα ότι «μυρίζει εκλογές» σημείωσε επί λέξει πως «αν ο ίδιος ‘‘μυρίζει εκλογές’’, η κοινωνία μυρίζει ελπίδα για αλλαγή».

Ακολούθως, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «κρύβεται από τη Βουλή γιατί είναι ένοχος για τη πρωτοφανή Συνταγματική εκτροπή που συντόνισε και υλοποίησε παρακολουθώντας είτε με το παράνομο λογισμικό είτε με νόμιμες επισυνδέσεις, όχι μόνο πολιτικούς και δημοσιογράφους, αλλά ακόμη και δικαστικούς, εισαγγελείς, τον αρχηγό της αστυνομίας και κρίσιμους κρατικούς λειτουργούς» και ταυτόχρονα «σχεδιάζει τη διαφυγή του μέσω της προκήρυξης εκλογών πριν αρχίσει να κλείνει ασφυκτικά ο κλοιός των αποκαλύψεων».

«Αφού βούλιαξαν την κοινωνία σε πανευρωπαϊκά ρεκόρ ακρίβειας, επιδείνωσαν με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές τους την ενεργειακή κρίση, λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και άφησαν την πρώτη κατοικία των ανθρώπων βορά στους κάθε λογής ‘‘Πάτσηδες’’, τώρα μιλούν και για δεύτερη θητεία για να αποτελειώσουν τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξει: «Ως ένοχος δεν έχει απαντήσεις και για αυτό κρύβεται. Δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν. Το αντίθετο θα ήταν είδηση, αν επιχειρούσε να τηρήσει τα λεγόμενά του και να εξαντλήσει τη τετραετία. Είναι πια ηλίου φαεινότερο ότι δε μπορεί άλλο να σταθεί. Για πόσο θα κρύβεται από τη Βουλή; Σε καμία σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα, άλλωστε, δε θα μπορούσε να σταθεί. Θα είχε ήδη παραιτηθεί. Ο ελληνικός λαός εκεί κρίση και θα δώσει λύση. Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία δε θα είναι αιφνιδιασμός, θα είναι λύτρωση».

Αναφερόμενος τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως είναι έτοιμος και πως «πρέπει το επόμενο διάστημα να επιταχύνει τις διεργασίες του για την ανάδειξη υποψηφιοτήτων και για το εκλογικό πρόγραμμα και γι αυτό εισηγήθηκε την επίσπευση των διαδικασιών για την ανακοίνωση των υποψηφίων για τις επικείμενες εκλογές καθώς και του εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved