Bίντεο ντοκουμέντο από την δράση της συμμορίας που είχε “ρημάξει” καταστήματα στην Θεσσαλονίκη

Bίντεο ντοκουμέντο από την δράση της συμμορίας που είχε “ρημάξει” καταστήματα στην Θεσσαλονίκη

Τον τρόμο είχε σπείρει μία εγκληματική ομάδα νεαρών που είχε πραγματοποιήσει ένοπλες ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές, σε ψιλικατζίδικα, καταστήματα εστίασης, βενζινάδικα και ένα φαρμακείο στην Θεσσαλονίκη.

Την δράση της εν λόγω ομάδας κατάφεραν να βάλουν τέλος οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας τα πέντε μέλη της.

Ως μέλη της εγκληματικής ομάδας συνελήφθησαν τρεις 19χρονοι, ένας 20χρονος και ένας 18χρονος, Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, ληστείες κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς και ψευδή καταγγελία σε βάρος ενός εκ των 19χρονων.

Από την πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας διαπιστώθηκε πως η δράση της πενταμελούς σπείρας ξεκίνησε από τις 09/03/2024 έως και τις 25/04/2024 και συνολικά διέπραξαν 14 αξιόποινες πράξεις. Οχτώ ένοπλες ληστείες σε καφέ και βενζινάδικα και έξι διαρρήξεις καταστημάτων και φαρμακείου στις περιοχές Πεύκων, Ασβεστοχωρίου, Τούμπας, Καλαμαριάς και Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος δράσης τους που φαίνεται μέσα από τα βίντεο που δημοσιεύει το reportazdromou.gr. Στην μία περίπτωση, οι δράστες έχουν μπει σε ψιλικατζίδικο με μαχαίρι, αφού πρώτα έχουν πάρει στο κυνήγι την υπάλληλο που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν έξω από αυτό. Στη συνέχεια με την απειλή του μαχαιριού αφαιρούν καπνικά είδη και 1.300 ευρώ από το ταμείο.

Μάλιστα η ίδια περιέγραψε στο reportazdromou.gr τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες.

Στο δεύτερο βίντεο του reportazdromou.gr, φαίνεται οι δράστες, που επιβαίνουν πάνω στο μηχανάκι που χρησιμοποιούσαν, να προσπαθούν με την απειλή μαχαιριού να πάρουν χρήματα από ταμείο υπαλλήλου βενζινάδικου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνουν.

Στο τρίτο βίντεο που δημοσιεύει το reportazdromou.gr, φαίνονται να κάνουν διάρρηξη σε κατάστημα τα ξημερώματα της Τετάρτης 10/04/2024 και να αρπάζουν κυτίο με 2500 ευρώ.

Να σημειωθεί πως οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά περισσότερα από 6.000 ευρώ, πακέτα τσιγάρων και λοιπά καπνικά είδη, ενώ για την προσέγγιση και διαφυγή τους από τους τόπους τέλεσης των έκνομων ενεργειών τους χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, οι τέσσερις εκ των οποίων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στον αρμόδιο Εισαγγελέα, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Μεγάλη Δευτέρα.

Πηγή:  reportazdromou.gr

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved