Surse: Cîrstoiu refuză să-și retragă candidatura pentru București. Ciolacu, așteptat să îi ceară personal să plece

Surse: Cîrstoiu refuză să-și retragă candidatura pentru București. Ciolacu, așteptat să îi ceară personal să plece

Medicul Cătălin Cîrstoiu refuză să-și retragă candidatura pentru Primăria Bucureștiului, așa cum i s-a transmis, ce e drept, indirect, că ar trebui să facă de către liderii Coaliției PSD-PNL, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea celor două partide. Mai mult decât atât, Cîrstoiu refuză să organizeze conferința de presă solicitată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pentru a lămuri acuzațiile de incompatibilitate care i-au fost aduse. Potrivit informațiilor noastre, candidatul ar fi transmis că va face această conferință de presă doar după ce i se va depune oficial candidatura pentru alegerile din 9 iunie. Cu alte cuvinte, va lămuri ce i s-a cerut să lămurească doar după ce va fi sigur că nu a fost scos din cursă. 

Coaliția se întâlnește pentru a decide soarta candidatului Cîrstoiu

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată într-o întâlnire a coaliţiei, în acest sfârşit de săptămână sau luni dimineaţa.

Întrebată despre o posibilă o retragere a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu sau despre organizarea unei conferinţe de presă în care Cîrstoiu să răspundă acuzaţiilor care i se aduc, Gabriela Firea a precizat că subiectul ar urma să fie discutat la şedinţa coaliţiei.

“Este comunicat faptul că domnul prim-ministru se întoarce în ţară mâine. Cu siguranţă în weekend sau luni dimineaţă vom avea o întâlnire la nivelul coaliţiei de guvernare, unde se va discuta şi acest subiect, pe lângă celelalte teme politice. Şi cu siguranţă se va lua o decizie care va fi ulterior anunţată în cadru adecvat, într-un cadru politic. (…) Nu pot eu să speculez (în legătură cu o posibilă retragere – n.r.), înainte ca liderii coaliţiei, preşedinţii celor două mari partide, să discute la întoarcerea premierului în ţară”, a precizat Firea, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

În ce priveşte organizarea unei conferinţe de presă în care medicul Cătălin Cîrstoiu să răspundă la toate acuzaţiile care i se aduc, Firea a spus că acest lucru va fi anunţat de echipa de campanie.

“Acest lucru îl va anunţa domnul doctor Cîrstoiu, pentru că domnia sa s-a angajat în faţa liderilor coaliţiei că va organiza în aceste zile o conferinţă de presă, în care va aduce lămuririle necesare. Staff-ul domniei sale de campanie probabil că va anunţa jurnaliştii din domeniul politic şi veţi fi cu toţii invitaţi”, a afirmat ea.

Gabriela Firea a negat informaţiile conform cărora echipele de campanie nu ar mai dori să strângă semnături pentru Cătălin Cîrstoiu.

Ciolacu, așteptat să îi ceară lui Cîrstoiu să renunțe la candidatură

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, care se va întoarce joi din vizita în Qatar și Emirate, este așteptat să aibă o discuție cu medicul Cîrstoiu, în care să-i transmită, clar, că trebuie să se retragă. 

“Colegii noştri de la toate sectoarele, cele şase sectoare, atât PSD, cât şi PNL, chiar şi în acest moment sunt în cartiere, pe străzi şi adună semnături atât pentru primarul general candidat, cât şi pentru primarii de sector. De asemenea, pentru Consiliul General şi consiliile locale. Noi ne facem treaba cât putem de bine până în ultima secundă, indiferent ce se va întâmpla, ce decizie vor lua liderii coaliţiei”, a declarat senatoarea PSD.

Ciolacu i-a dat miercuri un ultimatum candidatului. spunând că ”nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații”. Este vorba despre informațiile dezvăluite de un raport al Corpului de Control al Prim-ministrului, care arată că,în timp ce erau manager și respectiv, șef de secție la Spitalul Universitar, Cîrstoiu și soția lui activau ca medici și la clinica privată pe care o patronează împreună, unde ar fi și direcționat o parte dintre pacienții de la spitalul Universitar. 

Și Nicolae Ciucă i-a transmis, public, lui Cîrstoiu, să organizeze o întâlnire cu jurnaliștii, unde să răspundă la toate acuzațiile care i se aduc. 

Miercuri seara liderii PNL au discutat subiectul ”Cîrstoiu” în ședința Biroului Politic al partidului. Potrivit unei înregistrări audio obținute de Digi24, fostul premier Theodor Stolojan a spus că deja scandalul de la București afectează campania națională a PNL și că dacă acesta nu va explica faptele de care este acuzat, partidul va pierde electorat în toată țara. 

”Dacă domnul doctor nu iese zilele următoare să clarifice foarte limpede toate aceste probleme, va fi ciuca de bătăie a întregii campanii electorale și asta va fi concentrarea la nivelul întregii țări. Deja vedem ce se întâmplă cu faptul că el întârzie să-și clarifice aceste probleme. Și impactul va fi negativ nu numai pentru București.”, a spus fostul prim-ministru în ședința PNL. 

Tot un impact negativ asupra votului primit de PNL la locale ar fi însă și susținerea lui Cristian Popescu Piedone, și-au exprimat liderii PNL îngrijorarea. 

Liberalii sperau într-o intervenție din partea Președintelui Klaus Iohannis pentru a rezolva criza de la București, însă șeful statului a ținut să declare, de la Bruxelles, unde se află la reuniunea Consiliului European, că ”este problema Coaliției”. PNL și PSD să transeze singure situația, adică. 

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved