Хекимян се зарече да е 4 години общински съветник, ако не стане кмет на София

Хекимян се зарече да е 4 години общински съветник, ако не стане кмет на София© Георги Кожухаров

Кандидатът за кмет на София Антон Хекимян обяви в първото си телевизионно интервю след издигането му, че ако не спечели изборите, ще бъде 4 години общински съветник. Пред БНТ той уточни, че “не е спуснат отгоре в последния момент” и ще работи за столицата под всякаква форма и заради това води листата на партията. Той разкритикува кандидата на “Продължаваме промяната – Демократична България” Васил Терзиев, че не е част от общинската листа на коалицията.

Ергенът, патриотът, популярното лице, или защо ГЕРБ издигна Антон Хекимян за кмет на София

Ергенът, патриотът, популярното лице, или защо ГЕРБ издигна Антон Хекимян за кмет на София

Бившият директор на новините в Би Ти Ви уточни, че предложението да бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет е дошло от лидера на партията Бойко Борисов, с когото първо разговарял по телефона и разбрал каква е целта. Той обаче не даде подробности какви точно цели са му били поставени. Подчерта, че отношенията му с Борисов както като журналист, така и сега, са изцяло професионални.

“Попитах за всички детайли – какъв ще е екипът, какви ще са ангажиментите ми. Постарал съм се да се информирам преди да вземе решението си, което не е емоционално, а е нещо което съм искал”, каза още Хекимян, допълвайки, че вече се е запознал с хората от общинската листа и кандидатите за районни кметове от ГЕРБ.

Особености на листата на ГЕРБ за общински съветници в София

Особености на листата на ГЕРБ за общински съветници в София

По думите му влизането в политиката е нещо, което е вярвал, че ще се случи все някога в професионалната му кариера, защото от работата си разбрал, че институциите могат да променят живота на хората към по-добро. Именно заради това призова внушенията, че е влияел по някакъв начин на журналистите в Би Ти Ви, да спрат.

Той уточни, че през последните 2-3 години е бил от хората, които са смятали, че нещо в страната ще се промени. Видял обаче, че това не се е случило. “Някои хора дръпнаха ръчната спирачка на България и спряха пари за София”, добави Хекимян.

Той коментира и репликата на лидера на БСП Корнелия Нинова, че е бил “къртицата на ГЕРБ” в телевизията.

“Това е обидна дума не само за колегите от Би Ти Ви, но и за цялата журналистическа гилдия. Всеки един колега от Би Ти Ви може да потвърди, че съм работил професионално. Нямам никакво притеснение в моралния си компас. Това не е филмов сценарий, не съм се включил, за да съм звездата на политическото шоу. Не съм златната резерва на ГЕРБ. Правя го, защото така го усещам”, добави Хекимян и определи като неистина твърденията, че журналистите в телевизията са изпълнявали партийни поръчки.

"Защо, господин журналисте?": Как кандидатурата на Хекимян ще се отрази на медийната среда

“Защо, господин журналисте?”: Как кандидатурата на Хекимян ще се отрази на медийната среда

Той допълни, че настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова се е справила успешно. Определи своите политически предпочитания към център-дясно. Като своя цел, ако стане кмет, посочи спазването на стандартите. По думите му това ще реши проблеми като ремонт на ремонта. Подобни казуси в София има през последните години, а последният пример беше пренареждането на жълтите павета в центъра на столицата.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved