Поранені військові вирушили до Берліна – Кличко домовився про протезування для захисників

Поранені військові вирушили до Берліна – Кличко домовився про протезування для захисників

Про це мер Києва повідомив у телеграм-каналі.

Дивіться також Пів тисячі FPV-дронів, придбаних за кошти громади Києва, вирушили на фронт, – Кличко

“Сьогодні перші 13 українських захисників з ампутаційними пораненнями вирушили до військового шпиталю Берліна, де їм встановлять сучасні інноваційні протези. Разом із захисниками поїхали й 6 київських техніків-протезистів, які навчатимуться у Німеччині цій справі. А після повернення працюватимуть у новому Центрі протезування військових”, – повідомив Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що у березні під час візиту до Києва німецькі фахівці висловили готовність протезувати у Берліні 60 українських військових.

Зустріч мера Києва з пораненими українськими захисниками перед їхньою поїздкою до Німеччини / Фото КМДА

Кличко також повідомив, що Центр протезування створюється на базі міської лікарні №12 спільно з німецькими фахівцями.

Про сприяння німців у створенні такого Центру я домовився з мером Берліна Каєм Вегнером під час свого візиту до столиці Німеччини у вересні минулого року. Сьогодні триває процес постачання обладнання, закупленого німецькою стороною. Місто розпочало облаштовувати приміщення майбутнього Центру,
– наголосив Віталій Кличко.

Раніше повідомлялося, що мер Києва Віталій Кличко направив до Верховної Ради та уряду пропозиції щодо розв’язання проблеми житла для внутрішньо переміщених осіб по всій Україні. Зокрема, він запропонував відновити норму про безоплатну передачу забудовниками частини квартир у зведених будинках громадам.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved