Борисов, Пеевски и Атанасов предлагат още по-дълга ваканция за депутатите заради местните избори

Борисов, Пеевски и Атанасов предлагат още по-дълга ваканция за депутатите заради местните избори© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА

Управляващото мнозинство иска допълнителна ваканция заради местния вот. Това става известно от проекторешение, внесено в деловодството на Народното събрание за промяна на работата на депутатите през септември и октомври, под което стоят подписите на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, санкционирания по глобалния закон “Магнитски” заради корупция депутат от ДПС Делян Пеевски, съпредседателя на “Продължаваме промяната – Демократична България” Атанас Атанасов и депутатите Стою Стоев и Деница Сачева.

Трите парламентарни групи предлагат следващата седмица депутатите да заседават само в четвъртък и петък (5 и 6 октомври), а не както вече беше прието – през всички дни от работната седмица. В първоначалното решение не се предвиждаше народните представители да почиват в седмицата между първия и втория тур на местните избори, но явно управляващите са променили мнението си и по този въпрос и сега не искат да работят и в дните от 1 до 3 ноември.

Депутатите ще почиват три седмици преди местния вот (обновена)

Депутатите ще почиват три седмици преди местния вот (обновена)

Ако проекторешението бъде одобрено, това означава, че народните представители ще почиват повече от месец и ще се върнат на работа чак на 8 ноември. Засега остава условието, че във времето, когато няма да има пленарни заседания, парламентарните комисии ще продължат да заседават, което означава, че все пак заседанието на конституционната комисия, насрочено за 3 октомври и с дневен ред гласуване на промените в Конституцията на първо четене, ще се състои.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved