Цитат на деня: И двата щама на коронавируса са опасни – и шипченският, и софийският

Цитат на деня: И двата щама на коронавируса са опасни – и шипченският, и софийският

И да припомня – и двата щама на коронавируса са опасни – и шипченският, и софийският. И двата щама са опасни.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред журналисти по адрес на президента Румен Радев, който отправи поредните си критики към управляващите, фокусирани този път главно върху бюджета за 2021 г. и справянето с кризата с коронавируса.

С тази реплика Дончев препрати към подобна на самия Радев от 3 март. Тогава той с ирония коментира, че в София мероприятията не са отменени и явно коронавирусът там е безобиден. Националният оперативен щаб препоръча да бъде отменена официалната церемония на Шипка заради епидемиологични рискове при струпването на големи групи хора. Областната управа на Стара Загора се съобрази с препоръката и отмени церемониите, но посочи, че достъпът на граждани до върха ще е без ограничения.

“България даде вчера един огромен принос към световната медицина – успя да изолира два различни щама на коронавируса. Оказа се, че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени, докато щамът на “Шипка” се оказа много опасен и мероприятията се отмениха”, коментира тогава Радев.

CosmoNews

Comments are closed.