Цветанов смята, че Борисов ще избегне пряк предизборен дебат

Цветанов смята, че Борисов ще избегне пряк предизборен дебат

© Анелия Николова

Бойко Борисов и Цветан Цветанов на конгрес на ГЕРБ през юли 2019 г., на който Цветанов беше освободен като зам.-председател.

Бойко Борисов ще избегне всякакъв дебат по време на предизборната кампания, прогнозира бившият му заместник в ГЕРБ, а отскоро – политически противник и лидер на “Републиканци за България”, Цветан Цветанов.

В интервю за БНТ в рамките на предизборната кампания той беше попитан какво ще каже на Борисов, ако се изправи на дебат срещу него в предизборно студио. “Той ще избегне всякакъв дебат и ще праща негови лица, които смята, че ще могат да се справят”, отговори Цветанов.

Той не беше питан и не засегна в разговора подозренията на ГЕРБ срещу него, че лично е повлиял върху двама сенатори на САЩ да заявят позиция срещу корупцията в България.

Цветанов обаче използва участието си да отправи критики към Борисов, че е задължил обществото с 3 млрд. лв., изграждайки продължението на “Турски поток” без да е готова газовата връзка с Гърция. Тя се бави вече 11 г., въпреки че е по-къса и по-лесна за изпълнение, а именно от нея зависи действителната диверсификация на газовите доставки, поясни той.

CosmoNews

Comments are closed.