Не съм кандидат за премиер от “Демократична България”, каза Александър Симидчиев

Не съм кандидат за премиер от “Демократична България”, каза Александър Симидчиев

© Юлия Лазарова

На консултациите при президента идната седмица позицията на “Изправи се! Мутри вън!” ще е готовност за участие “по някакъв начин” в правителство или подкрепа на правителство на опозицията, коментира пред Би Ти Ви Николай Хаджигенов, зам.-председателят на “Изправи се! Мутри вън!”.

На въпрос кои са принципните точки, с които биха подкрепили коалиция с мандат на “Има такъв народ” адв. Хаджигенов отговори: “Коалиция не мисля, че е вариант. Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант според мен”.

“ГЕРБ трябваше да разберат, макар и по трудния начин, че вече не са на власт. За първи път в най-новата ни история има мнозинство на опозицията – обединени всички около една обща цел”, така Хаджигенов коментира началото на работата на 45-ото Народно събрание

Той коментира, че въпреки първоначалните търкания в редиците на формацията, от която е част, сега вече страстите са утихнали и всички работят в една посока. “Създаването на парламентарна група, както създаването на коалиция от хора, които са в различни крайности, е сложен процес. Когато събереш на едно място няколко остри камъка, хвърлят искри”, поясни Хаджигенов.

Той отново затвърди казаното по-рано от него, че да се впусне в политическия живот е огромна жертва заради работата му извън политиката. Но посочи, че няма да се откаже, защото е необходим “някой, който да свърши работата, както трябва”.

Хаджигенов увери, че от парламентарната група вече са готови с конкретни промени в законодателството: “Ще предложим промяна в Закона за съдебната власт, нов Висш съдебен съвет, нов главен прокурор”, поясни той.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved