На живо: Депутатите не подкрепиха да има дари.бг

На живо: Депутатите не подкрепиха да има дари.бг

Депутатите не подкрепиха предложението но Дора Янкова от БСП да се заделят 25 млн. лв. в бюджета за покупката на два медицински хеликоптера. Тя обясни, че достигането от Родопите(тя е народен представител от Смолян – бел. а.), например, до София на човек, който има нужда от медицинска грижа, която не може да получи на място, отнема минимум 4 часа. Посочи, че хеликоптерите могат да се ползват и в случаи на бедствия. Съобщи, че проучване е показало, че вече нито фирма, нито човек в държавата притежава хеликоптер, който да се ползва при нужда – или са продадени, или са в чужбина под наем.

В началото на годината управляващите обявиха, че ще бъдат купени 2 хеликоптера за медицински цели с пари по Оперативна програма “Регионално развитие”. За момента не е известно докъде е стигнала процедурата за това.

Известна суматоха създаде поведението на депутата от “Атака” Павел Шопов, който за пореден път е без маска и въпреки подканянията от трибуната да си сложи, той не го направи и отказа да разговаря с председателстващият, който се опита да се увери, че Шопов е добре, въпреки, че не реагира. Това предизвика бурен смях у Валери Симеонов, зам.-председател на Народното събрание.

Депутатите прекъснаха заседанието за половин час.

CosmoNews

Comments are closed.