Лечков и други членове на изпълкома на БФС са призовани за оставки

Лечков и други членове на изпълкома на БФС са призовани за оставки

© LAP.BG

Деветима членове на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) са призовани да подадат писмени оставки, съобщава “Дспорт”. Според информацията искането идва от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Христо Порточанов за президент на БФС.

Призовани за оставки са членовете на изпълкома Емил Костадинов, Кирил Домусчиев, Румен Вълков, Йордан Лечков, Спас Русев, Димитър Аргиров, Венцислав Стефанов, Михаил Статев и Панайот Рейзи.

От комитета изтъкват, че желаят оставки, за да се избегне напрежение в деня на конгреса, който ще се проведе на 11 декември.

Засега заявка за кандидатура отправиха Порточанов и Христо Христов, а към тях се появиха още две имена, макар и без официално потвърждение. Очаква се “Левски” да предложи адвоката Ивайло Ивков, който е син на легендата на клуба Кирил Ивков, съобщи “Труд”.

Другите твърдения са, че сред кандидатите ще е и Петър Величков – бивш дългогодишен изпълнителен директор на OMV и член на изпълнителния комитет на БФС. Според “Дспорт” той ще бъде подкрепен от Димитър Бербатов.

Наскоро Порточанов изрази мнение, че “някои хора се ослушват”, за да видят дали правителството на Бойко Борисов ще падне и тогава да обявят намеренията си за евентуални кандидатури.

CosmoNews

Comments are closed.