Коронавирусът по света: Аптеките в Англия започват да поставят ваксини

Коронавирусът по света: Аптеките в Англия започват да поставят ваксини

Швейцария ще затвори от идния понеделник всички магазини, които не са за стоки от първа необходимост, съобщи правителството, след като две седмици се колеба дали да наложи по-строги мерки срещу COVID-19, предаде ДПА.

Правителството съобщи също, че компаниите трябва да изискат служителите им да работят от вкъщи колкото се може повече. Тези стъпки, предприемани по-късно, отколкото в други европейски държави, бяха сметнати за необходими за ограничаване на разпространението на новите щамове на коронавируса.

В допълнение, правителството ще удължи с пет седмици, до края на февруари, сегашния период, в който са затворени ресторанти, спортни обекти и места за културни събития. Това е мъчително и понякога предизвиква гняв. Такава е човешката природа, каза президентът Ги Пармлен и добави, че хората трябва да запазят спокойствие.

Въпреки новите и удължените мерки повечето швейцарски училища и ски курорти остават отворени.
Федералната служба за обществено здравеопазване е регистрирала днес 3001 нови случаи на зараза с коронавирус. Броят на заразените на 100 000 души през последните 14 дни е 477.5 – много повече, отколкото в съседна Германия, където разпространението за двуседмичен период е 155.

През февруари Швейцария очаква трета вълна от COVID-19 заради новия, още по-заразен щам на коронавируса, който се разпространява от Великобритания, каза здравният министър Ален Берсе.
В момента броят на положителните случаи на тест за коронавирус остава висок – около 16.4 на сто, а от седмици на дневна база умират по стотина души. Като цяло епидемията е отнела живота на близо 8000 швейцарци в страна с население от 8.6 милиона, посочва “Франс прес”.

CosmoNews

Comments are closed.