Коронавирусът в България: статистиката продължава да отчита рекорди по оздравели

Коронавирусът в България: статистиката продължава да отчита рекорди по оздравели

Единната информационна система отчита пореден ден на рекорд от оздравели, като днес броят им достига1876 – със 174 повече от вчера и най-много от началото на пандемията досега. След отпадането на задължителния отрицателен PCR тест в края на задължителната карантина в средата на октомври за статистиката “оздравял” е всеки изписан от болница или заразен, който се лекува вкъщи и е минал 14-дневната изолация без допълнителни изследвания.
Смъртните случаи продължават тенденцията е висок брой на дневна база, идващ очаквано около месец след бума на новозаразени. За денонощие те са 157 – малко по-малко от регистрираните във вторник 189 починали, когато обаче се акумулират и неотчетени навреме данни от почивните дни, но с близо една пета повече, отколкото миналата сряда.

След няколко дни на лек спад

броят на заразените и не тестовете отново тръгва нагоре

и се връща към нивата от средата на миналата седмица. За изминалото денонощие новите регистрирани случаи са 4382 при направени 10 474 теста. Няма данни колко от широкоизползваните в последните три седмици бързи антигенни тестове са дали положителни резултати, тъй като те не са официално признати и за да влязат в статистиката, положителните случаи трябва да бъдат потвърдени с PCR тест, в повечето случаи направен на разноски на заразения. Подробности за данните от деня и сравнение на тенденциите на седмична база вижте тук.

CosmoNews

Comments are closed.