Банов нямал право да глобява протестиращи заради хвърлени яйца по паметници

Банов нямал право да глобява протестиращи заради хвърлени яйца по паметници

© Велко Ангелов

Сред замеряните сгради са тази на Народното събрание, на министерствата на вътрешните работи, на финансите, на отбраната.

Министърът на културата Боил Банов изрази желание да глобява “ежедневно, ежечасно” протестиращи граждани, които хвърлят яйца и зеленчуци по сгради – паметници на културата, но нямал право на това, защото действията им са “дребно хулиганство”, което се санкционира от Министерството на вътрешните работи.

В интервю за Би Ти Ви Банов коментира критиките по свой адрес на председателя на парламентарната комисия по културата Вежди Рашидов. Преди дни Рашидов в същото предаване каза, че Банов е потънал в летаргичен сън и проспива оскверняване на паметници на културата. Подчерта, че на негово място 100 пъти да е глобил инициаторите на протестите.

“Не спя и много е прав председателят да се ядосва и дразни, с отвращение да гледа на тези неща. И аз гледам по същия начин. По закон това е дребно хулиганство и е в прерогативите на МВР. Ако беше в моите, щях да налагам ежедневно и ежечасно”, каза Банов днес.

CosmoNews

Comments are closed.