В Україні через дефіцит в енергосистемі вводяться обмеження для бізнесу, – ДТЕК

В Україні через дефіцит в енергосистемі вводяться обмеження для бізнесу, – ДТЕК

Разом з тим у ДТЕК зауважили, що обмеження не зачеплять об’єкти критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу.

Читайте також Отримання компенсації за працевлаштування ВПО: хто може розраховувати на виплати

Через масштаби пошкоджень, завданих російськими окупантами, у вечірні пікові години можуть застосовуватись графіки обмежень потужності для бізнесу та промисловості. Про це попереджає диспетчерський центр “Укренерго”,
– йдеться в повідомленні.

Якою буде ситуація зі світлом влітку

Раніше у коментарі 24 Каналу експерт з енергетики Володимир Омельченко розповів, що перші планові відключення по усій Україні можуть виникнути у липні – серпні.

В липні – серпні з одного боку будуть виведені в ремонт блоки АЕС та ТЕС для підготовки до зими. А з іншого боку, у нас буде пік споживання пов’язаний з дуже спекотною погодою, бо скрізь збільшиться використання кондиціонерів. І тому в цей період прогнозується певний дефіцит потужності, що може призвести до планових відключень,
– пояснив він.

Також він додав, що взимку цей дефіцит може ще зрости, оскільки взимку ще більше збільшиться споживання. Все через те, що Україна не встигне на 100% відновити свої потужності до опалювального сезону. Максимум на який варто очікувати – 70%.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved