Зеленський пояснив, чому зброя від США має прийти якнайшвидше

Зеленський пояснив, чому зброя від США має прийти якнайшвидше

Україна протягом тривалого часу очікувала позитивного рішення Конгресу США щодо пакета військової допомоги. визнав, що через відтягування Конгресом схвалення військової допомоги для нашої держави російські загарбники змогли захопити частину територій на сході України. Аби уникнути погіршення ситуації отримати допомогу треба чимшвидше.

Дивіться також Зеленський провів Ставку, на якій обговорив 3 важливі питання

Важкі виклики для України

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Fox News розповів, що отримати допомогу потрібно “якомога швидше, як тільки можливо”. За його словами, це необхідно прискорити або російські загарбники “відсунуть” українські війська.

І це правда. Наші люди про це знають, і американці повинні про це знати. Зараз це важко, це період, сповнений викликів для нас. То мова не лише про те, щоб отримати допомогу швидше, а й про отримання того, що нам потрібно,
– стверджує український лідер.

Раніше Володимир Зеленський відреагував на підписання законопроєкту про допомогу нашій державі від США. Президент зазначив, що нарешті вдалося подолати шлях, який тривав пів року. Україна отримує підтримку, яку потребує – у тому числі й ATACMS.

Президент України подякував Джо Байдену і Конгресу, а також американцям, які відчувають, що потрібно вибивати землю з-під ніг у Путіна, не підкорятися йому – адже лише так буде менше загроз свободі.

Чому ця допомога така важлива

  • Аналітики ISW вважають, що надходження великої кількості ракет ATACMS допоможе Україні погіршити матеріально-технічне забезпечення російських окупантів. Також ці далекобійні ракети становлять загрозу аеродромам на території Росії.
  • Голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що відновлення допомоги від США не вистачить, щоб перемогти Росію. Він пояснив, що Захід має збільшити виробництво озброєнь.
  • За словами радника президента США з національної безпеки, надана Україні допомога забезпечить потреби країни до кінця 2024 року. Він висловив задоволення пакетом військової допомоги, але наголосив на тому, що українські військові все ще перебувають під великим тиском.
  • Президент США Джо Байден підтвердив, що США готують Україні новий пакет допомоги в розмірі 1 мільярд доларів. До нього мають увійти боєприпаси для ППО, артилерійські снаряди та бронетехніка.
CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved